Mott and Magical Mystery of the Missing Master

Trailer

Sista terminen på utbildningen så gjorde jag och ett gäng sköna människor ett spel. Jag har gjort en lång beskrivning av processen och om spelet på min portfolio. Om du vill veta mer eller testa spelet, klicka här!

Jag kommer snart lägga upp examensuppsatsen för de som vill läsa, men jag vill först att betyget ska rapporteras in.

Försäljning av våldsamma tv-spel till minderåriga kommer ej vara förbjudet i USA

Högsta domstolen i USA beslutade idag att lagen om förbudet att sälja våldsamma tv-spel till minderåriga motsägs av deras grundlag.
2005 så klubbades lagen igenom i Florida som förbjöd försäljning av tv-spel till folk under 18 år. Böter på upp till $1000 kunde krävas av de som bröt mot lagen.
Men idag klubbade högsta domstolen alltså igenom att ESRB-graderingen är tillräcklig.
Domslutet finns här.

WarGames ska rebootas

WarGames poster

Is it a game, or is it real?

The only winning move is not to play


Mästerverket WarGames från 1983 kommer att få en reboot. Filmen som handlar om en hacker som tar sig in på en superdator och startar tredje världskriget av misstag. Detta var en favoritfilm när jag var ung och jag skulle nog inte byta kanal om den var på tv. För de som inte har sett den och vill se ett riktigt gammalt modem eller bara få lite AI action borde kolla in filmen direkt!
Seth Gordon som regisserade en av mina absoluta favoritdokumentärer King of Kong, har fått äran att ge WarGames en ny chans med dagens ungdomar. Enligt imdb kommer filmen släppas 2014 och nyheten fick jag nys om härifrån.

Fantomen: Från lila vålnad till blågul hjälte - Recension

Bakgrund

För att fira att Fantomentidningen har funnits i Sverige i 60 år så släppte The Scandinavian Chapter of the Lee Falk Memorial Bengali Explorer’s Club(kallas ofta för Fantomenföreningen för vuxna) denna bok. Jag har själv varit med i föreningen i snart 10 år men har tyvärr inte hjälpt till med boken mer än att jag har korrekturläst. Tanken är att föreningen ska släppa en ny bok i år för att fira att Lee Falks skulle fyllt 100 år  i år. Den ska komma ut lagom till Bokmässan i göteborg, mer info om boken och föreningen kan du hitta här.

Om boken

Boken är uppdelad i tre sektioner. I den första ges det någon sida var till mer eller mindre kända människor som beskriver deras relation till Fantomen. Den andra sektionen innehåller information om författare och tecknare som har jobbat med att göra Fantomen till den serie den är idag. Den tredje och avslutande delen är fylld med artiklar om Fantomen och hans värld.

Omdöme

Det kanske inte är en bok som man sätter sig ner och läser från pärm till pärm, men den är inte gjord för det heller. Jag tycker den passar utmärkt som en bok att ha framme. Gäster kan bläddra lite och läsa någon artikel. Eller att ta fram den ibland och fördjupa sig lite i Fantomenkunskap. En underbar bok att ge bort, då Fantomen ligger nära till hjärtat hos många i Sverige.
Man kan köpa boken här:
Bokus
Adlibris
Lycknis

Rhythm Runner - Recension

Bakgrund


Under sista terminen på DSVs spelutvecklingsprogrammet så ska alla studenter utveckla ett spel i grupper om tre till åtta personer. Det här spelet gjordes utav några vänner till mig. Eftersom jag inte har en iPhone själv så tvingade jag min fru att köpa det.

Spelets officiella trailer

Om Spelet


Spelet är rytmbaserat där spelaren ska dra fingret uppåt, neråt eller framåt på skärmen beroende på hinder och i takt med musiken. Spelet består av tre olika världar där varje värld i sin tur består av två banor och en avslutande boss, alla med sina egna låtar.

Omdöme


Spelet är svårt, men det är ingen nackdel för de flesta spelare utan snarare härligt med ett spel som vågar ge en utmaning, jag har spelat några timmar och har fortfarande inte klarat sista bossen. Musiken är underbar och det är svårt att inte digga när man spelar. Priset är bara en dollar och det är det väl värt. Både min son och fru har även uttryckt att de gillar spelet så jag kan rekomendera det till hela familjen.


Min son Lucas när han spelar Rhythm Runner

You too hate all of mankind!

Att blogga har gett mig mersmak, men det finns så mycket jag vill förmedla, men så lite tid att blogga... Vad är viktigare att blogga om än allt annat frågade jag mig, svaret kom till mig som änglar till Maria. En tv-serie från 60 talet som knappt någon har hört talas om!
Captain America!

Lite bakgrund om hur det kommer sig att jag sett den här lite obskyra serien. Under hela våren har jag tillsammans med sju andra från dsv utvecklat ett spel. Jag och tva andra, vi kan kalla dom för Karl och Zebastian hade planerat att se den nya Captain America filmen som kommer till hösten och eftersom ingen utav oss hade sett någonting om den patriotiske hjälten tidigare beslöt vi oss för att kolla in lite av det som hade producerats innan.

Vi började då se ett avsnitt om dagen i samband med när vi åt lunch. Det var nästan alltid fler ifrån gruppen med och såg avsnitten och resultatet blev att vi ofta skämtade om saker från serien medan vi arbetade som te.x. kaptenens löjliga poser och den lite speciella dialogen som händer då och då.

I retrospekt tror jag detta var ett genidrag som vi inte förutsåg som stärkte gemenskapen i gruppen.
Här bjuder jag på det absolut roligaste klippet från tv-serien FÖRSÖK att se igenom de första 15 sekundrarna :D


Tv-serien handlar inte helt oväntat om Captain America och utspelar sig under andra världskriget(i början iaf.). Americas sidekick är ett vädigt intressant inslag i serien, då han inte får en ny hemlig identitet som Kaptenen utan fortsätts att kallas för Bucky rätt och slätt, men det som är ännu konstigare är att när han försvinner från serien så kommer han aldrig tillbaka utan Steve Rogers(Captain Americas "vanliga" namn) skaffar ett nytt kompisgäng som kallar sig The Avengers.

Nu utspelar sig serien på 60-talet, dvs. när tv-serien producerades. Det är en frisk fläkt med de nya karaktärerna från The Avengers, Iron man är min favorit helt klart. men att Red skull inte är med lika mycket är förstås mycket tråkigt, för som i många serier är det elakingen som är mest intressant.

Handlingen i serien vill jag säga är helt ok, animationerna inte alls, det är stillbilder som har smådelar som animeras, men jag rekomenderar den starkt för de som kan ha tjusning i att se saker på "rätt" sätt. Dvs. inte något jag skulle kolla på fokuserad och analysera de "subtila tonerna" men gärna i ett avslappnat kompisgäng där man istället letar efter logiska fel och roliga poser.

Hur det gick med spelet ska jag berätta en annan dag men en anekdot är att vi döpte "studion" till Mighty Shield Studio.

Larry is back, and he is mobile!

En nyhet som får mig att blogga igen efter mer än ett års uppehåll!!!
Al Lowe kommer än en gång få ta hand om Larry, tyvärr är det bara en portning av remaken av orginalspelet som nu ska släppas till olika mobiltelefoner och plattor. Men är man lite önsketänkande så kan man ju hoppas att detta gör att Al kan slå en deal och få skapa en riktig uppföljare till Larry7 istället för de två kassa pengakossorna som släppts...

Förhoppningsvis så kommer informationen på den här sidan ändras inom kort!

Informationen om det nya spelet hittade jag här

RSS 2.0